Vinkelguide, Tojiro, svart
Artikelnummer: F443
.
SEK 245,00 / st.
SEK 196,00 exklusive moms
 •  
 •  
 •  
Genom att använda en vinkelguide när du slipar dina knivar är du mer säker på att du håller en konstant vinkel och inte råkar slipa dina knivar för tunna.


Mer information

 • När man slipar för hand så är det viktigt att vara ytterst uppmärksam på slipvinkeln. Du ska veta vilken vinkel du ska slipa i och denna vinkel ska hållas mycket konsekvent genom hela processen. Genom att använda en vinkelguide kan du minimera faran för att skada dina knivar när du själv slipar.

  Första steget i slipningsprocessen är att du fuktar slipstenen genom att lägga den i en skål vatten - minst en halvtimme innan den ska användas. En del stenar kan också med fördel läggas i blöt i vit, syrafri olja - det beror på knivtypen, stenen och ens egna preferenser. Därefter sätter du fast vinkelguiden på knivbladets rygg så att kniven förhindras från att hamna i en för brant slipvinkel.

  Fråga oss om slipning

  Hos H.W. Larsen har vi över 85 års erfarenhet av att slipa knivar och leverera köksutrustning till privata och professionella kunder. Vi vet därför allt om hur viktigt det är att ha välslipade knivar för att se till att köket är välfungerande och för att sänka risken för onödiga skador pga. slöa knivar.

  Med bra redskap som våra slipstenar och tillbehör har du möjlighet att förnya dina knivar själv. Om du inte känner dig 100 % trygg när du ska använda en slipsten så hjälper vi gärna dig med goda råd om optimal slipning av dina köksredskap. Vi älskar vassa knivar och vill gärna vara med och se till att dina redskap blir slipade så bra som möjligt.

  Kontakta vår verkstad här >>

  Alternativt kan du låta oss slipa knivar åt dig. Då kan du vara säker på att det blir utfört precist och professionellt. Läs mer om professionell slipning här >>

 • Brand Tojiro
  Type Slipvinkel
  Leverandør varenummer F443
  Stregkode 4960375014438
  Egenskab Keramik
  Farve Sorteringskniv
Köpt tillsammans med
Bästsäljare i Slipstenar