Slipsten, Senjen, Dubbel, Kornstorlek 400/1000
Artikelnummer: 980410
.
SEK 691,85 / st.
SEK 553,48 exklusive moms
 •  
 •  
 •  
Grov/Mellangrov slipsten från vårt eget märke Senjen för dig som är självsäker nog till att slipa dina knivar själv. Med den rätta tekniken och en god portion tålamod så blir dina knivar lika vassa som de var när du köpte dem.


Mer information

 • Slipstenar finns med slipkorn i olika grovlekar; ju grövre slipkorn, desto mer material slipas bort från knivens blad. En slipsten med grovlek 400 är t.ex. grövre än en med grovlek 1000. I vårt breda sortiment kan du både hitta slipstenar för alla tänkbara behov; från massiva stenar med samma kornstorlek över hela stenens yta till dubbelsidiga varianter med olika kornstorlekar - från de grövsta stenarna på runt 220 till de ultrafina på runt 8000 slipkorn.

  Du börjar med den grövsta och avslutar med den finaste slipsidan. Har du inte slipat kniven på länge så bör du ha god tid till att utföra processen. Målet är en likartad, jämn slipning av hela eggen och effektiv förnyelse av knivar som blivit riktigt oskarpa.

  Slipvinkeln är alfa och omega

  När man slipar för hand så är det viktigt att vara ytterst uppmärksam på slipvinkeln. Första steget i slipningsprocessen är att du fuktar slipstenen genom att lägga den i en skål vatten - minst en halvtimme innan den ska användas. En del stenar kan också med fördel läggas i blöt i vit, syrafri olja - det beror på knivtypen, stenen och ens egna preferenser. Därefter ska du med ett jämnt tryck dra knivens egg mot slipstenen i en passande vinkel, ofta 12-13 grader. Det är viktigt att veta vilken vinkel kniven ska slipas i – det beror nämligen på vilken sorts kniv det är. Denna vinkel ska hållas mycket konsekvent under hela processen.

  Fråga oss om slipning

  Hos H.W. Larsen har vi över 85 års erfarenhet av att slipa knivar och leverera köksutrustning till privata och professionella kunder. Vi vet därför allt om hur viktigt det är att ha välslipade knivar för att se till att köket är välfungerande och för att sänka risken för onödiga skador pga. slöa knivar.

  Med bra redskap som våra slipstenar har du möjlighet att förnya dina knivar själv. Om du inte känner dig 100 % trygg när du ska använda en slipsten så hjälper vi gärna dig med goda råd om optimal slipning av dina köksredskap. Vi älskar vassa knivar och vill gärna vara med och se till att dina redskap blir slipade så bra som möjligt.

  Kontakta vår verkstad här >>

  Alternativt kan du låta oss slipa knivar åt dig. Då kan du vara säker på att det blir utfört precist och professionellt. Läs mer om professionell slipning här >>

 • Brand Senjen
  Type Slipsten
  Leverandør varenummer 980410
  Stregkode 5704837025513
  Egenskab Dubbelsidig
  Grovhed 400/1000
Köpt tillsammans med
Bästsäljare i Slipstenar