Utjämningssten för slipstenar, Senjen, Kornstorlek 120 (mellangrov)
Artikelnummer: 980120
.
SEK 974,46 / st.
SEK 779,57 exklusive moms
 •  
 •  
 •  
Även slipstenar behöver slipstenar! När du har använt dina slipstenar ett tag så använder du utjämningsstenen till att göra slipstenarna helt jämna igen.


Mer information
 • Om du använder dina slipstenar ofta så slits de med tiden. De mister för det första sin planhet eftersom man automatiskt använder mest av mitten på en slipsten. För det andra blir slipstenarna mättade med korn av stål som slipas av från knivarnas blad. Med tiden blir slipstenarna därför mindre effektiva än de var som nya. Lyckligtvis är det enkelt att renovera dina slipstenar så att du kan slipa dina knivar perfekt igen.

  Med hjälp av en utjämningssten får du helt plana slipstenar på nytt, utan spår av metall från de knivblad du har slipat på stenarna.

  1. Börja med att rita ett galler på slipstenens yta med en blyertspenna.
  2. Därefter tar du utjämningsstenen och slipar stenen i ett cirkulärt mönster. Efter en liten stund kommer du tydligt kunna se var stenen har fördjupningar, nämligen där blyertsmarkeringarna inte slipats av.
  3. Fortsätt med att föra utjämningsstenen över hela stenens yta tills det inte finns kvar någon blyerts.
  4. Avsluta sedan med att fasa stenens kanter så att du är säker på att dina knivar inte skadas när du återigen slipar dem på din slipsten - som nu är så gott som ny.

  Fråga oss om slipning

  Hos H.W. Larsen har vi över 85 års erfarenhet av att slipa knivar och leverera köksutrustning till privata och professionella kunder. Vi vet därför allt om hur viktigt det är att ha välslipade knivar för att se till att köket är välfungerande och för att sänka risken för onödiga skador pga. slöa knivar.

  Med bra redskap som våra slipstenar har du möjlighet att förnya dina knivar själv. Om du inte känner dig 100 % trygg när du ska använda en slipsten så hjälper vi gärna dig med goda råd om optimal slipning av dina köksredskap. Vi älskar vassa knivar och vill gärna vara med och se till att dina redskap blir slipade så bra som möjligt.

  Kontakta vår verkstad här >>

  Alternativt kan du låta oss slipa knivar åt dig. Då kan du vara säker på att det blir utfört precist och professionellt. Läs mer om professionell slipning här >>

 • Brand Senjen
  Type Slipsten för byråer
  Leverandør varenummer 900120
  Stregkode 5704837025506
Köpt tillsammans med
Bästsäljare i Slipstenar