En slö kniv är inte något man längtar efter, en slö kniv är som man känner sig när man går hem efter en hård dags arbete, trött och ledbruten och man bara vill unna sig lite god mat. Så spara inte på skarpheten och ät lite god mat. Vi slipar din kniv till en bra skärpa och du tar hand om din kropp och själ med en god måltid.

Tänk också på att en vass kniv skär fin i köttet och sparar köttsaften så dina gäster och kunder för en bättre matupplevelse.

Vassa knivar gör Dig till den vassaste i köket

Knivslipning är en svår konst. Om det inte spelade någon roll hur dina knivar var slipade kunde vem som helst göra det.

Det är inte för inte som det tar ca. 1 år för våra slipare att lära sig alla processer i knivslipningens konst.

När vi slipar dina knivar slipas de först på ett grövre slipband, därefter på ett finare band för att till slut poleras på 2 olika polerskivor samt genomgå en finpolering. Tekniken är utvecklad över de senaste 75 åren och den är vi stolta över.Vi slipar mellan 800 - 1000 knivar varje vecka.

Vi slipar även brödknivar! Det är en myt att man inte kan slipa en brödkniv - vi kan. Vi slipar först din kniv på ett jämnt band, därefter slipar vi för hand in vågorna - en åt gången.

Vi slänger inte din skadade kniv, även om det är ett hack i den. Knivar med hack, brutna spetsar eller andra defekter klarar vi av att slipa upp igen. Kniven blir något mindre men du får helt enkelt en suverän kniv i retur.

Vi är unika

- på det enkla sättet!

När vi har fått in din kniv för slipning lägger vi alltid i en vinkel på 20 grader

Den här svåra och tidskrävande tekniken ger ett unikt resultat som både garanterar en vass kniv och en bestående skärpa.

Vi har inga gränser!

Vi slipar knivar och andra skärverktyg till; slaktare, slakterier, kockar, restauranger, skolor, sjukhus och stormarknader. Det finns inga gränser för vad eller vem vi kan slipa till och en slipning är definitivt värt pengarna för att just din kniv ska bli den vassaste i lådan igen.

Vi har också plats för privata gourméer men vi är ett professionellt sliperi, byggt så att de professionellt yrkesverksamma har ett ställe att gå till.

Vi tar det kallt!

När vi slipar dina knivar gör vi det först på ett band med inbyggt köldmedium. Köldmediet säkrar att kniven inte blir för varm vid slipningen och förstörs. Därmed håller kniven bättre sin vassa egg. Det här är enligt vår uppfattning helt suveränt och något vi lägger stor vikt vid.

Gör som oss!

Håll dina knivar vassa med hjälp av ett bra skärpstål och undvik att köra dina knivar i diskmaskinen. Kemikalierna i diskmaskinen förstör både stålet och handtaget.

Vi rekommenderar vid förvaring av knivar att du använder dig av en knivmagnet eller en speciell knivask.

Skär dina bordsknivar bra?

När vi slipar dina bordsknivar lägger vi in ett grillskär i kniven - det garanterar att kniven skär fint och att dina kunder eller gäster tycker att köttet är mört, viket givetvis ger Dig och gästen en högre matupplevelse.

1-2-3 Slipa mera!

Nu kör vi - vi slipar allt - titta bara här:

 • Kockknivar
 • Handknivar
 • Fiskknivar
 • Brödknivar
 • Saxar
 • Köttyxor
 • Bagarknivar
 • Knivar till mixers och matberedare
 • Knivar till snabbhackare
 • Kvarnknivar
 • Ritsknivar
 • Tvivlar du, så kom förbi och vi visar dig!
 • OBS! vi ger dig gärna samtidigt en lektion i hur du bäst använder ett skärpstål.
 
H.W.Larsen har mer än 75 års erfarenhet av slipning av knivar.

Vill du undvika efterbetalning på knivslipningen när vi sänder knivarna i retur? Det är nu möjligt att betala för knivslipningen direkt i webshoppen. Räkna hur många knivar du vill ha slipat och justera antalet i inköpskorgen. Har du också en sax
som skall slipas är det inga problem, placera den i din inköpskorg och gå vidare till betalningen. Skicka ditt paket till H.W. Larsen A/S, Slagterboderne 15-21 DK 1716 Köpenhamn Danmark Att.:Sliberiet. Det är viktigt att du placerar en kopia av din order i samma paket som knivarna.Vi använder cookies till att förbättra din upplevelse på vår webbplats. När du handlar på webbshoppen accepterar du även användningen av cookies. Läs mer här