Free delivery at SEK 625,-
Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40

Vem är H.W.Larsen ?

OM OSS - Vem är H.W.Larsen

 

H.W.Larsen A/S är en stor köksleverantör för privat och företag i Skandinavien inom branscherna Gourmet, Tillagning och Professionell utrustning.

Företaget är ett familjeföretag som grundades den 16 april 1934 av Henry Werner Larsen och hans fru Kristine. Företaget bestod då av en slipbutik och en liten tillhörande knivbutik på knappt 25 kvadratmeter. Det var en långsam start, men Henry och Kristine lyckades hålla den lilla butiken vid liv genom att vara kreativa och sparsamma. I butiken fanns det alltid några knivar att köpa, men där fanns även en hel del tomma knivlådor, allt för att skulle verka som att butiken förde ett stort försäljningssortiment av knivar.

 

Ockupationsperioden under andra världskriget var svår, men med lite uppfinningsrikedom led H.W. Larsen inte alls så mycket. Slakterierna i Kødbyen påverkades givetvis av de svåra tiderna och då var det var mycket mer eftertraktat att reparera den gamla redskapen och knivarna, snarare än att köpa nya - och H.W. Larsen fick några av dessa reparationsjobb.

 

Efter kriget 1946 utvidgades butiken och personalstyrkan utökades. Den lilla butiken på 25 kvadratmeter behövde mera utrymme och 1961 var det dags att flytta till större lokaler på adressen Slagterboderne 21. Vilken också är vår nuvarande adress.

 

I snart 100 år har företaget levererat köksredskap till hotell, restauranger, slaktare, kockar, fiskhandlare, privat och ja, till alla som älskar god mat. Efter grundaren Henry Larsen tog sönerna Regner- och Steen Larsen över verksamheten och år 2000 tog vår nuvarande VD, Bo Larsen över.

H.W. Larsen har fortsatt att växa och 2007 etablerades en större lagringsanläggning i Brøndby i en av Köpenhamns förorter, allt för att möta de ökade kraven på bl.a. snabbare och säkrare leveranser. Några år därefter etablerades även en andra H.W. Larsen-butik precis bredvid huvudlagret.

 

H.W. Larsen har under många år varit leverantör av etablerade och kända varumärken inom köksindustrin, men för några år tillbaka började man utveckla egna varumärken. SENJEN, är ett av de varumärkena som består av flera olika knivar samt även varumärket Larsens Bedste, där det finns blandade köksredskap med allt från grytor och pannor till porslin.