Prisgaranti på samtliga produkter
365 dagars full returrätt
040 16 16 40
Visa priser inkl. moms - Ändra här

Laguiole

Laguiole från Goyon Chazeau är 100% handtillverkat. Den välrenomerade fabriken i Goyon - Chazeau SARL i Frankrike startade som en liten smedja. I 1876 etablerades den första fabriken och drivs idag i tredje generation av Denis Goyon.

Laguiole

Laguiole är ett franskt märke känt för sin produktion av knivar i synnerhet, men också av andra typer av bestick. Laguiole är namnet på en liten fransk stad med cirka 1 000 invånare. Inom orten har det funnits en tradition att göra knivar till vanligt folk sedan 1800-talet, och från detta som inspiration till Laguiole-knivar uppstått. Men Laguiole är bara en allmän term för knivar från det här området. Nedan finns flera olika tillverkare. Men cirka 70% kommer från Thiers.

En gång var knivar från Laguiole tillverkade i horn från nötkreatur, men idag hittar du dem i olika träslag, stål eller syntetmaterial och de tillverkas både som vanliga middagsknivar, stekknivar, samt förskärare och champagnesablar. Låt Laguiole-knivarna vara pricken över i´et i en god middag till dina gäster. Knivarna utstrålar en exklusiv elegans som dina gäster säkert kommer att uppskatta.

Stort urval av fantastiska knivar från Laguiole

Hos H.W. Larsen, vi är glada att kunna presentera ett vackert urval av de populära knivarna. Här hittar du några olika tillverkare som Goyon Chazeau och Thiers, de är båda är mycket erkända tillverkare av Laguiole-knivar. Välj bland steakknivar i svart, vitt, ben, palisander, lönn och flera andra färger och material. Vi erbjuder också gafflar och champagnesablar, så om du planerar att imponera på dina gäster genom att servera champagnen på det gamla goda sättet, köp en sabel här från webbsidan och börja öva.

Oavsett om du väljer knivar eller gafflar från vår webbsida kan du vara säker på att få några fantastiska Laguiole-produkter som du kan glädjas av i många år om du tar hand om dem. Tvätta helst inte knivarna i diskmaskinen. Diskmaskinen ökar risken för rostfläckar.

Olika Laguiole-knivar - samma design

Laguiole är en mycket speciell typ av kniv och trots att du hittar dem tillverkade av olika tillverkare ser kniven alltid mer eller mindre lika ut och det är medvetet, varje kniv har egna detaljer men formen är densamma oavsett vilken tillverkare du köper från. Stålet kan variera och vara i både sandwichstål, damaskstål eller kolstål, precis som trätypen på handtaget kan variera och också vara av olika bentyper.

Laguiole-knivar blir tillverkade globalt och eftersom det inte är ett registrerat varumärke så tyvärr, produceras många "falska" versioner av kniven. Det vill säga knivar som är av mycket sämre kvalitet än de ursprungliga, du bör vara medveten om detta när du söker efter knivar online. Naturligtvis säljer vi bara de ursprungliga knivarna från Laguiole här på H.W.Larsen, så du ska inte vara rädd för att köpa en kniv hos oss.

Upplev rent nöje när du skär din biff med Laguiole

Som du kan se och läsa är en kniv från Laguiole otroligt vacker och estetisk att titta på.Bestick som Laguiole utgör ett exklusivt inslag på middagsbordet och förhöjer atmosfären bland middagsgästerna.Vi kan finna många skäl till att du ska investera i knivar från Laguiole men om du fortfarande har tvivel så se även webbsidan med steakkninvar.